Vacature Pastoraal werker

De Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Bergentheim zoekt per direct een

Pastoraal werker (m/v)

voor 20 uur per week om pastorale ondersteuning te bieden.

De GKv Bergentheim is een grote gemeente met meer dan 1300 leden in de prachtige Vechtstreek (Overijssel). We zijn een gemeente in beweging. We verlangen ernaar steeds meer te groeien in Christus. Dat is best een hobbelige route, zeker in deze verwarrende coronatijd.

Wij zoeken een betrokken professional die samen met het pastoraal team, bestaand uit een fulltime predikant, een parttime predikant en een parttime kerkelijk werker, een actieve bijdrage levert aan de samenhang en geestelijke groei van de gemeente. Je hebt minimaal een HBO opleiding kerkelijk werker (aan GH of CHE) afgerond, of bezit een hiermee vergelijkbare kwalificatie. Ook eventuele predikanten op zoek naar een andere uitdaging worden aangemoedigd te solliciteren.

We vragen dat je:

  • Blijk geeft van een levend geloof in en een hartelijke relatie met Christus
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken.
  • Een inlevend vermogen hebt voor persoonlijke (geloofs-) vragen en in staat bent om mensen bij te staan op hun weg met de Heer.
  • Pastorale contacten kunt aangaan en onderhouden.
  • Gemeenteleden kunt begeleiden bij rouw, ziekte, of andere persoonlijke problematiek.

De kerkelijk werker werkt zelfstandig in opdracht van de kerkenraad. Hij/zij legt daartoe verantwoordelijkheid af aan de door de kerkenraad aangewezen contactpersoon.

De aanstelling is voor een periode van een jaar met de intentie tot verlenging. Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen voor kerkelijk werkers zoals gebruikt binnen de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Johan ten Brinke tel. 06-22516481

Solliciteren?

Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk 5 maart 2021 naar de scriba, G. Willems, Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Bergentheim, Dr. H.J. Postlaan 24, 7691 BC, Bergentheim, of via de mail: scriba@gkvbergentheim.nl.